Od 6. do 31. maja jako uczennica naszego technikum o profilu technik
technologii żywności odbywałam zagraniczną praktykę w browarze Bitburger
w Bitburgu w Nadrenii-Palatynacie (Niemcy). Do moich zadań należało zapoznawanie się z
technologiami zastosowanymi w tamtejszym przedsiębiorstwie, oraz
produkcją piwa na poszczególnych etapach. Grupa niemieckich studentów i
praktykantów oprowadzała mnie po ogromnym budynku
browaru, pokazując i objaśniając wszystko szczegółowo. Wszyscy byli tam
dla mnie bardzo mili i życzliwi. Wraz z innymi praktykantami z Polski
chętnie zwiedzaliśmy miasto, chodziliśmy na spacery, spędzaliśmy czas
aktywnie, jeździliśmy na wycieczki m.i. do Luksemburgu i Trier. Po
zakończonych praktykach otrzymałam certyfikat zapoznania się z
poszczególnymi etapami produkcji piwa, oraz podziękowania za moją prace.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz